Україна залишається найбіднішою країною Європи: що зміниться в майбутньому

Згідно зі звітом Міжнародного валютного фонду, Україна за результатами 2018 року залишається найбіднішою країною Європи.

Про це у Facebook повідомив економіст Володимир Компанієць. Водночас, за його даними, Україна за рік “змогла обійти Гондурас і Філіппіни”.

“На базі нового звіту МВФ оновив інфографіку, за якою одразу стає зрозумілим місце економіки України в світі. Зеленим виділені країни з ВВП на душу населення більшим, ніж в Україні, а червоним – не більшим, ніж у нас. За результатами 2018 року, Україна залишається найбіднішою країною Європи, але водночас за рік вдалося обійти Гондурас і Філіппіни”, – зазначив він.

За даними економіста, зараз ми посідаємо 132 місце за показником ВВП на душу населення. Також, за результатами другого кварталу 2019 року, Україна залишається державою з найменшою середньою зарплатою серед всіх країн Європи, стверджує Компанієць.

“Завдяки ревальвації гривні ця ситуація зміниться й Україна за результатами 2019-го покине останні місця в Європі за показниками ВВП на душу населення і середньої зарплати”, – підсумовує Компанієць.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ