Рада прийняла закон щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину

На засіданні 4 лютого Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до статті 47-1 Закону України «Про зайнятість населення» щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб». Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Законом внесено зміни до ст. 47-1 Закону України «Про зайнятість населення», згідно з якими її дія поширюється на надання допомоги по частковому безробіттю у всіх випадках запровадження Кабінетом Міністрів України карантину для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Згідно з чинною редакцією цієї статті вказане питання регулюється лише щодо карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Законом Кабінету Міністрів надано право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.





ІНШІ НОВИНИ