Ще один українець заразився коронавірусом на Diamond Princess

На круїзному лайнері Diamond Princess, який стоїть з 3 лютого на карантині в японському порту Йокогама, зросла кількість інфікованих коронавірусом 2019 nCoV – серед них ще один українець.

Як повідомлє straitstimes.com, на лайнері зафіксували ще 66 випадків зараження. Загальна кількість випадків досягла 136.

Оператор круїзного лайнера повідомив, що серед нових інфікованих – 45 громадян Японії, 11 американців, четверо австралійців, троє з Філіппін і по одному з Великобританії, Канади і України.

Директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцов цю інформацію підтвердив, передає УНН.

“Так. МЗС Японії у робочому порядку підтверджує цю інформацію”, – повідомив Погорельцев.

Нагадаємо, на лайнері Diamond Princess, де виявлено спалах коронавірусу 2019-NCoV, перебувають 25 українців – членів екіпажу. Один з них став першим українцем з підтвердженим випадком коронавірусу.

Судно затримали 4 лютого в порту Йокогама і на наступний день відправили на карантин. Корабель відправився в круїз 20 січня, але повернувся в гавань після того, як в Гонконзі на берег зійшов чоловік, у якого було діагностовано 2019 nCoV.

Довідка:

  • Вірус 2019-nCoV – варіант коронавірусу, який досі не передавався людям.
  • Коронавіруси – сімейство вірусів, що охоплює 38 видів збудників, лише шість (а з новим – сім) із яких уражають людину.
  • Дослідники вважають, що, найімовірніше, 2019-nCoV поширився на людей від тварин, але здатний також передаватися від людини до людини.
  • Серед симптомів зараження: підвищена температура, кашель, утруднене дихання.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ