Європі може знадобитися два роки на подолання коронавірусу, – китайський експерт

Для повної перемоги над коронавірусом Covid-19 європейським країнам може знадобитися до двох років
Такий прогноз дав голова шанхайської групи клінічних експертів Covid-19 Чжан Веньхун під час відеоконференції, організованої китайським консульством у німецькому місті Дюссельдорф, повідомляє South China Morning Post.

“Буде абсолютно нормально, якщо вірус буде з’являтися і зникати, і це триватиме один чи два роки… Я можу сказати вам зараз: забудьте про те, що в найближчому майбутньому пандемія в Європі закінчиться”, – заявив він.

“Щоб усунути цей спалах за короткий проміжок часу, заходи повинні бути надзвичайно радикальними. Якби весь світ міг перестати рухатися впродовж чотирьох тижнів, пандемію можна було б зупинити. Але я не можу уявити, щоб коли-небудь відбувалася повна глобальна зупинка. Навіть у Німеччині або Європі”, – сказав експерт.

На його думку, без одночасних дій по всьому світу ті країни, які вводять жорсткі заходи, як і раніше будуть зазнавати ризику завезених інфекцій, як це відбувається в Китаї.

За словами Чжана, який також є директором департаменту інфекційних захворювань у лікарні Хуашань при Університеті Фудань у Шанхаї, Китаю в боротьбі з коронавірусом допомогло те, що на самому початку поширення інфекції, більшість установ, підприємств, навчальних закладів було закрито з нагоди свята Китайського Нового року, що значно скоротило контакти населення.

Раніше експерт передбачав, що епідемія в Китаї досягне піку в період із квітня по червень, а потім відступить влітку, повторюючись протягом осені та зими, – і знову досягне свого піку наступної весни, ймовірно у менших масштабах.

Однак, оскільки епідемія стала пандемією, вона неминуче буде тривалою, і коли саме вона може бути взята під контроль – цього літа чи наступного – буде залежати від глобальних зусиль для її стримування, підкреслив експерт.

Усього в світі зафіксовано понад 336 тисяч випадків зараження коронавірусом. 14 641 людина померла, більш ніж 98 тисяч успішно пройшли лікування.





ІНШІ НОВИНИ