Вчені: рівень цукру в крові впливає на вразливість до коронавірусу

Чи може спостереження за рівнем цукру в крові допомогти боротися з коронавірусом COVID-19? Вчені вважають, що так.

Цукор – це не тільки те, що підсолоджує нашу їжу. Це те, що є важливою частиною білків, з яких складається організм. Контроль рівня цукру в крові за допомогою дієти і фізичних вправ, а також кращий контроль рівня цукру у діабетиків, особливо коли вони хворіють на COVID-19, може допомогти контролювати тяжкість захворювання і навіть його поширення.

Високий рівень цукру в крові збільшує рецептори ACE2 в легких у мишей з діабетом, згідно з дослідженням. Таким чином, не тільки збільшується кількість рецепторів, але і до них приєднується більше цукрів. Це дозволяє вірусу легше заразити клітини. Коли в організмі більше інсуліну і менше цукру, менше і рецепторів ACE2 і, відповідно, менше цукру, що може зменшити кількість коронавірусу, що потрапляє в клітину.

Лікування коронавірусу гідроксихлорохіном

“Це говорить про те, що аналіз на високий рівень цукру в крові під назвою гемоглобін A1c, який можна використовувати навіть у людей без діабету, можна використовувати в якості маркера для пацієнтів з ризиком захворювання COVID-19. Насправді, 3,8% населення США має високий A1c “, – говорить Адам М. Бруфскі (Adam M. Brufsky), професор медицини в Медичному факультеті Університету Піттсбурга.

Гідроксихлорохін може працювати, блокуючи процеси в клітині, які додають цукор до білків. Це теоретично перешкоджає взаємодії коронавірусу з його рецептором і модулює запальну реакцію на вірус. Однак до сих пір неясно, чи підійде гідроксихлорохін для всіх або тільки для невеликої групи пацієнтів.





ІНШІ НОВИНИ