Дієтологи назвали продукти, від яких на животі росте жир

За словами дієтологів, іноді трапляється так, що люди, ретельно стежать за своїм раціоном і вживають тільки корисні продукти і напої, не можуть схуднути, а то й взагалі набирають вагу.

Поправитися від здорової їжі легко, якщо ігнорувати калорійність продуктів і не контролювати розмір порції, відзначають фахівці.

Наприклад, дуже корисний авокадо цілком може сприяти тому, що ваші улюблені брюки стануть тісними. Відомо, що присутні в складі авокадо ненасичені жирні кислоти є відмінним засобом для профілактики захворювань серця і печінки. Однак лише один плід може містити 350 ккал.

Горіхи теж неймовірно корисні, і всі про це знають. Але однієї жмені в день більш ніж достатньо, так як продукт дуже калорійний (в ста грамах волоських горіхів, наприклад, 650 ккал). А якщо мова йде про шоколад (нехай і темний) з горіхами, то зайві кілограми забезпечені. Щоб цього не сталося, до такої їжі потрібно ставитися, як до ласощів, і з’їдати один невеликий шматочок.

Набір ваги може викликати часте вживання яєць, навіть у вареному вигляді. Недарма спортсменам після тренування радять їсти тільки білки.

Дуже корисно вживати рослинну олію, наприклад, оливкову, кунжутну, з волоських горіхів, кокосову і так далі. Але потрібно пам’ятати, що воно дуже калорійне, захоплюватися ним не можна. У день достатньо однієї ложки.

Також дієтологи радять людям, які намагаються схуднути, відмовитися від пластівців на сніданок і каш швидкого приготування. Їх регулярне споживання призведе до зростання жиру на животі, через добавки, що містяться в них.





ІНШІ НОВИНИ