Як позбутися від жиру на животі за допомогою їжі: поради дієтолога

Про те, як позбутися від ненависного жиру на животі, розповіла лікар-дієтолог Марина Аплєтаєва. Для цього потрібно правильно харчуватися.

За її словами, щоб зменшити жирові відкладення, в тому числі в області живота, і при цьому зберегти м’язову масу, велике значення мають поліненасичені жирні кислоти. Головними їх джерелами є рослинні олії, риба і горіхи. Крім того, для людини, яка намагається схуднути важливі продукти, які містять харчові жири.

– Якщо їх взагалі немає в раціоні, то це може привести до підвищеного споживання швидких вуглеводів, що якраз сприяє збільшенню жиру на животі, – зазначила лікар.

В організмі все взаємопов’язано. Відомо, що харчові жири – це джерело жиророзчинних вітамінів. Вітамін D, наприклад, допомагає засвоювати кальцій, який покращує обмін речовин і «посилює витрату жирових запасів», підкреслила дієтолог.

Білки, такі як триптофан, тирозин і фенілаланін, регулюють апетит, знижуючи почуття голоду. Білкові продукти допомагають швидко і ефективно зменшити обсяги. До того ж білки запобігають втраті м’язової маси, яку набрати куди складніше, ніж жир. За словами дієтолога, в раціоні повинні бути присутні не менше 60 грамів тваринного білка.





ІНШІ НОВИНИ