Дієтолог розповіла про користь і шкоду гострої їжі для організму

Любов людей до гострої їжі залежить від їх індивідуальних пристрастей до продуктів, а також від того, чим їх годували батьки в дитинстві, розповіла лікар-дієтолог Маргарита Корольова.

«Індивідуалізм обумовлений регіоном походження людини, тим, що, їли батьки і чим годували в дитинстві. Якщо людина народилася на сході, де у великій кількості використовують гострі приправи, де в традиційний склад страв входить достатня кількість спецій, то людина протягом усього життя буде використовувати їх в раціоні», – цитує експерта портал Nation News.

Тим часом, за словами Корольової, для когось спеції – незвичний інгредієнт, а єдина спеція, яка використовувалася вдома, – сіль.

«Буваючи в різних країнах людина, можливо, вдається до використання спецій, але тільки в рамках ознайомлення з регіональним продуктом», – зазначила фахівець.

Корольова додала, що спеції приносять велику користь організму: це не тільки джерело корисних мінералів, але й фітонцидів, що забезпечують антипаразитарну, антигрибкову, антибактеріальну дії щодо продуктів харчування, до яких спеції додаються. Проте не всі люди переносять, наприклад, пекучий перець.

«У людини просто немає тих рецепторів і ферментів в шлунково-кишковому тракті, які здатні були б прийняти ці спеції, максимально обробити їх і тим самим зробити так, щоб спеції мали позитивний вплив і були вельми корисні організму. Тому все визначається індивідуальними особливостями людини», – зазначила дієтолог.

На думку лікаря, не слід насильно вводити екзотичні спеції і приправи в свій раціон, якщо ваш організм їх не приймає.





ІНШІ НОВИНИ