Лікар-онколог рекомендує пити воду для здоров’я кишечника

Лікар-онколог і проктолог Олена Смірнова розповіла в Instagram про те, що звичка регулярно пити воду допомагає зміцнити здоров’я кишечника.

«Часто цілком здорові психічно пацієнти говорять мені, що не хочуть пити. А якщо не будуть себе змушувати, можуть не пити взагалі», – поділилася в блозі лікар-онколог.

Смірнова підкреслює: відмовлятися від води, взагалі її не пити – неправильно. По-перше, людський організм постійно втрачає вологу, тим більше влітку. Заповнювати запаси вологи дуже важливо, зазначає фахівець.

По-друге, вода допомагає кровотоку доставляти до клітин поживні речовини і кисень, а також виводити з організму небажані, потенційно токсичні речовини. Онколог рекомендує пити воду для підтримки здоров’я кишечника – рідина допомагає боротися з запорами, застійними явищами, які загрожують розвитком патологій даного органу.

За словами Смірнової, існує певна добова норма споживання води, однак вона може змінюватися в залежності від багатьох факторів, включаючи вік, вагу, стать, навколишнє середовище, фізичну активність. Тому для кожної людини головний показник того, що її організм відчуває потребу в воді – це почуття спраги.

Якщо воно з різних причин виражено дуже слабо, медик рекомендує слідувати стандарту: 30 мілілітрів води на кілограм ваги.





ІНШІ НОВИНИ