Здорові очі і серце: в чому користь кавуна

Кавун багатий калієм і магнієм, які необхідні для правильної роботи нервової системи і мозку.

Також кавун багатий вітамінами, А і С і каротиноїдами, які надають йому яскраво-червоний колір. Ці речовини захищають організм від пошкодження вільними радикалами, знімають і запобігають запальним процесам, а так само уповільнюють процеси старіння.

Речовини, що містяться в кавуні, позитивно позначаються на здоров’ї серця і здатні забезпечити профілактику серцево-судинних захворювань. Лікопін, яким багатий фрукт, здатний знизити рівень “поганого” холестерину, запобігти окислювальні реакції в стінках судин і підвищити їх міцність.

Завдяки великій кількості каротиноїдів в своєму складі, кавун корисно впливає на ваш зір: зміцнюється очний нерв і забезпечується профілактика утворення катаракти.

Кавун також допоможе у відновленні м’язів. Яскраво-червона м’якоть багата цитруліном, який прискорює відновні процеси в м’язовій тканині і відмінно знімає біль після активних фізичних навантажень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ