Дієтолог розповіла, скільки разів на місяць можна з’їсти гамбургер

27 липня у всьому світі відзначається День гамбургера. Ця страва користується особливою популярністю не тільки в США, але й в інших країнах світу, в тому числі в Україні. Навіть якщо ви дотримуєтеся дієти, то дозволити собі це задоволення можна, але нечасто.

За словами дієтолога Антоніни Стародубової, здорова людина може дозволити собі з’їсти бургер не більш ніж два рази на місяць.

При цьому зовсім необов’язково робити вибір на користь котлети на листках – по калорійності така страва практично не відрізняється від звичайного бургера.

«Останнім часом ми стали все частіше зустрічати в меню ресторанів «гамбургер в листі» і, напевно, багато людей вважають, що це менш калорійний продукт, однак такий бургер як правило містить близько 20 г білків, 20 г жирів, 5-10 г вуглеводів (що зрозуміло, оскільки в ньому немає булочки) і тягне на 250-300 калорій, але, на жаль, насичених жирів в ньому так само багато, як і в класичному», – сказала експерт.

Вона пояснила, що калорійність гамбургера залежить від розмірів і конкретного складу, а не від типу.

Причому від картоплі фрі, соусів і солодких напоїв краще відмовитися, якщо ви вирішили порадувати себе цією стравою, підкреслила Стародубова.

Найбільш нешкідливий тип гамбургера – цей той, який ви самі приготували вдома. Найкраще використовувати цільнозернову булочку або хлібці, котлету з нежирного м’яса або сої і побільше овочів. Жирний соус рекомендується замінити лимонним соком або нежирним йогуртом.





ІНШІ НОВИНИ