Прості способи, що допомагають позбутися від вісцерального жиру на животі

Скупчення вісцерального жиру в області живота підвищує ризик появи діабету і хвороб серця, але хороша новина в тому, що позбутися від його надлишків допомагають доволі прості способи. Одним з них, показують дослідження, може стати вживання кисломолочних продуктів.

Вісцеральний жир ховається в проміжках між органами черевної порожнини – печінкою, підшлунковою залозою, кишечником. Його надлишки не тільки збільшують живіт, вони можуть порушити життєво важливі процеси організму. Згодом це робить все більш реальним розвиток хронічних захворювань, включаючи діабет, серцево-судинні патології.

Але існує проблема: незважаючи на відчутні ризики для здоров’я, багатьом людям буває важко навіть наважитися на позбавлення від жиру на животі, їх лякає можливий перегляд способу життя. Однак, констатують фахівці, позитивних змін здоров’я можна добитися навіть завдяки простим заходам.

«Навіть невеликі зміни можуть дати потрібний результат на шляху до зниження ваги. Один із способів – вживати кисломолочні продукти, що утворюються при ферментації молока бактеріями Lactobacillus Gasseri», – цитує експертів видання Express.

За словами вчених, Lactobacillus Gasseri – це здоровий штам бактерій (пробіотик). Є дані досліджень про те, що його споживання сприяє зменшенню жиру на животі.

В одному з них, опублікованому в European Journal of Clinical Nutrition, випробовувані отримували щодня дві чашки напою з ферментованого молока протягом трьох місяців. Це дозволило зменшити об’єм абдомінального вісцерального жиру приблизно на 4,6 відсотка і підшкірного жиру більш ніж на 3 відсотки.

Результати іншого дослідження, опублікованого в Journal of Functional Foods, теж підтверджують властивість бактерій сімейства Lactobacillus скорочувати відкладення жиру на животі. Люди, які регулярно вживали йогурт, що містить їх, скоротили жирові відкладення на 3-4 відсотки.

Ще одним простим способом позбавлення від вісцерального жиру може стати відмова від простих вуглеводів – білого хліба та здоби, макаронних і борошняних виробів з рафінованого зерна, солодких напоїв, свідчать дані Harvard Health. Замість цього експерти радять вибирати складні вуглеводи, такі як фрукти, овочі і цільнозернові продукти, а також нежирний білок.





ІНШІ НОВИНИ