Комаровський розповів, як відрізнити ГРВІ від менінгіту

Відомий лікар-педіатр, телеведучий Євген Комаровський розповів, що відрізнити ГРВІ від менінгіту можна за особливостями дитячої поведінки. За словами медика, хвора на менінгіт дитина «поводиться дивно».

Комаровський нагадав, що захворювання на менінгіт супроводжується високою температурою, зрідка – висипом. Наявність шкірних висипань є ознакою менінгококового сепсису – найнебезпечнішого стану при менінгіті, попередив фахівець.

Доктор Комаровський розповів, як відрізнити ГРВІ від менінгіту, якщо обидві інфекції характеризуються високою температурою.

«Загальний стан, плач при менінгіті принципово відрізняється від того, як себе веде ваша дитина при звичайному ГРВІ, ангіні або запаленні легенів. Батьки цілком можуть оцінити, коли дитина абсолютно на себе не схожа і поводиться дивно», – зауважив лікар.

Він додав, що в разі менінгіту можуть спостерігатися інтенсивний головний біль, монотонний плач. Якщо при цьому у дітей проявляються незвичайні реакції на оточуючих, потрібно якомога швидше звернутися за медичною допомогою.





ІНШІ НОВИНИ