Лікарі пояснили, чому жінки частіше за чоловіків хворіють на рак

У цього феномена є кілька причин – одна з них полягає в тому, що у жінок вища тривалість життя, а ризик раку зростає з віком.

Британські вчені розповіли, що в середньому серед онкохворих більше жінок, ніж чоловіків. Це пов’язано з кількома факторами. Один з них полягає в тому, що одні з найпоширеніших видів раку за статистикою є «жіночими» це злоякісні утворення грудей, шийки матки.

Крім того, за статистикою жінки довше живуть, а ризик багатьох видів раку зростає з віком. Багаторічна статистика показує, що більшість випадків раку все ж припадає на людей 60-70 років. У багатьох країнах середня тривалість життя чоловіків якраз приблизно така. Тобто, чоловіки просто не доживають до віку максимального ризику.

Вчені відзначили, що нездоровий спосіб життя прямо пов’язаний з розвитком раку. Особливо, за їхніми даними, збільшують ризик куріння і ожиріння. В якості кращих заходів профілактики вони назвали відмову від шкідливих звичок, правильне харчування, нормальний рівень фізичної активності і своєчасну діагностику і лікування захворювань.

На думку фахівців, в наступні 20 років кількість випадків раку серед жінок зростатиме на 3%, а серед чоловіків – на 0,5%. Змінити цей прогноз можна тільки якщо кожен буде приділяти належну увагу своєму здоров’ю, а дітей будуть привчати до цього з ранніх років.





ІНШІ НОВИНИ