П’ять найнебезпечніших продуктів для сніданку

Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Інна Кононенко розповіла про продукти, які не слід вживати в перший прийом їжі. Справа в тому, що через велику кількість цукру вони можуть привести до ожиріння і діабету.

Популярні в багатьох сім’ях каші швидкого приготування дієтолог поставила за шкідливістю на перше місце. За її словами, вони не тільки швидко готуються, але й так само швидко підвищують рівень цукру в крові. В результаті – ні в шлунку немає цієї каші, ні в крові немає глюкози, а людина знову хоче їсти.

Дієтолог не рекомендує снідати мюслями і пластівцями, залитими молоком або соком, а також свіжими соками, бутербродами з шоколадною або арахісовою пастою, смузі з фруктів.

– Насправді фрукти містять велику кількість простих цукрів. З одного боку, це глюкоза, а з іншого – фруктоза. Вся фруктоза швидко потрапляє в печінку, де перетворюється в печінковий жир. Звідси ми і отримуємо набір ваги, – зазначила фахівець.

Раніше повідомлялося, що медики запропонували просту страву для сніданку, яка допоможе збалансувати рівень цукру в крові і уникнути його стрибків протягом дня.

Це яєчня – ситний білковий варіант. Найкраще приготувати омлет або яєчню з додаванням овочів, що не містять крохмаль, наприклад, помідорів, кабачків, болгарського перцю.





ІНШІ НОВИНИ