Вчені назвали прості продукти, які можуть захистити від раку кишечника

Відповідно до недавнього дослідження, молочні продукти підвищують захист організму від розвитку раку кишечника. Також цьому сприяють інші прості недорогі продукти – фахівці вважають за потрібне додавати їх в раціон, щоб уберегти кишечник від хвороб.

Рак кишечника, також відомий як колоректальний рак, вражає травну систему організму, особливо такі органи, як товстий кишечник і пряму кишку. Наукові фахівці встановили, що споживання молочних продуктів може суттєво знизити ризик даного захворювання.

Отримані вченими дані опублікував журнал Gut. Дослідники вивчили відповідні опубліковані систематичні огляди і метааналізи клінічних випробувань, спостережень, які оцінюють вплив дієтичних і лікарських чинників на ризик раку кишечника. Таким чином вони виявили, що вживання молочних продуктів пов’язано зі зниженням ризику раку кишечника на 13-19 відсотків.

Крім цього, для захисту від раку кишечника експерти рекомендують додавати в раціон інші прості натуральні продукти.

Сир, йогурт. Вони багаті пробіотиками, які підтримують здоров’я корисних бактерій в кишечнику. Це забезпечує краще і більш ефективне травлення, що знижує ризик запалення, раку.

Шпинат. Встановлено: продукти, багаті магнієм, також можуть відігравати важливу роль у зниженні ризику раку кишечника. Шпинат, крім того, що він є багатим джерелом магнію, дає організму багато інших поживних речовин, включаючи клітковину, яка відіграє важливу роль в поліпшенні кишкової флори і травленні.

Фрукти. Слід віддавати перевагу фруктам з більш низьким глікемічним індексом і насиченим харчовими волокнами. Вони позитивно впливають на процеси регулювання рівня цукру в крові, що важливо для захисту від запалення, пускового механізму багатьох ракових хвороб.

Мигдаль. Містить багато магнію, клітковини, корисних жирних кислот, він допомагає підтримувати ідеальне травлення і зберігати здоров’я кишечника.

Бобові. Квасоля, горох, нут, сочевиця містять речовини лігнано і сапоніни, здатні зупиняти розмноження ракових клітин, уповільнювати ріст пухлин, перешкоджати виробленню в них протеази, яка руйнує сусідні здорові клітини.

Часник і цибуля. Склад часнику володіє компонентами, здатними гальмувати ріст пухлин. Цибуля, завдяки вмісту сірковмісних з’єднань, кверцетину і антоціанів, вважається одним з найактивніших борців з пухлинами кишечника.

Пряні рослинні продукти. Розмарин, чебрець, базилік, селера відрізняються наявністю потужних антиоксидантів, дуже ефективних у справі профілактики деяких типів раку, включаючи рак кишечника.

Морква, буряк. Їх пігменти (бетаїн, бета-каротин) володіють антиканцерогенними властивостями, захищаючи структуру ДНК від пошкоджень і клітини – від злоякісного переродження.





ІНШІ НОВИНИ