Вчені: у тих, хто приймає ліки від гіпертонії, нижчий ризик смерті від грипу і пневмонії

Ліки для зниження артеріального тиску, зокрема інгібітори АПФ або блокатори рецепторів ангіотензину II, знижують рівень смертності від грипу і пневмонії.

Це головний висновок нового обнадійливого дослідження, опублікованого в журналі Американської кардіологічної асоціації, за яким стоять Крістіан Фінбо Крістіансен і ряд данських колег. Консультант, клінічний доцент, доктор філософії у відділенні клінічної епідеміології, яке є частиною відділення клінічної медицини Орхуського університету і лікарні Орхуського університету в Данії.

В ході дослідження дослідники порівняли рівні смертності серед 500 000 пацієнтів, які були госпіталізовані в лікарні Данії з грипом і пневмонією в період з 2005 по 2018 рік. Це було зроблено шляхом зіставлення інформації з Національного реєстру пацієнтів (активність в данських лікарнях) зі статистикою з Данського реєстру лікарських засобів (споживання ліків в Данії).

«Трохи більше 100 000 госпіталізованих пацієнтів приймали інгібітори АПФ або блокатори рецепторів ангіотензину II, і дослідження показує, що менша кількість з них були поміщені на штучну вентиляцію легенів і що у них був нижчий рівень смертності, ніж у госпіталізованих пацієнтів, які приймали інший тип ліків проти підвищеного артеріального тиску, блокатори кальцію», – каже Крістіан Фінбо Крістіансен.





ІНШІ НОВИНИ