Прості поради по розгону метаболізму, які працюють, навіть коли ви відпочиваєте

Швидкий метаболізм — запорука ефективного спалювання жиру.

Поки сидите в офісі, відпочиваєте або займаєтеся спортом, метаболізм може працювати на вашу красу і здоров’я.

1. Головне правило — рух завжди і скрізь. Навіть сидячи можна соватися на стільці і ворушити плечима, головою. Ще краще частіше стояти, у тому числі в транспорті, пробігтися за автобусом, прогулятися пішки до магазину. Побутова активність — це те, що відбувається з нами протягом дня. Навіть генеральне прибирання спалить зайві калорії.

2. Слідкуйте за часом приймання їжі. Не пропускайте сніданок: він запускає метаболізм, тому приймайте їжу не пізніше, ніж через пів години після пробудження. Не робіть великих перерв між їжею: кожні дві-три години перекушуйте між сніданком, обідом і вечерею.

3. Вживання зеленого чаю допомагає розігнати метаболізм, причому “працювати” чай починає відразу ж. Цей напій практично не містить калорій, багатий антиоксидантами. Крім чаю, в дієті для розгону метаболізму мають бути присутніми білкові продукти, корисні жири, овочі і фрукти з низьким глікемічним індексом.

4. Важливо стежити за їжею, що надходить в організм. Не повинно бути ніякого фастфуду, консервованої їжі, продуктів з гормонами і пестицидами, штучними консервантами. Така їжа “відволікає” енергію, яка потрібна для якісного перетравлення їжі.

5. Рясне пиття води корисне з багатьох причин. Для метаболізму приймання двох склянок води — поштовх до посиленої роботи. Вже через 15 хвилин він запрацює на 30 відсотків швидше звичайного, ефект буде тривати 50-60 хвилин. Дві третини денної норми води випивайте до 18 години, інакше будете прокидатися з набряками.

6. Вітамін С прискорює метаболізм, покращує обмін речовин. Візьміть за звичку частіше вичавлювати лимон в чай або воду. Перед тренуванням в залі “насичуйте” організм вітаміном С: так спалите в рази більше калорій за тренування.

7. І нарешті, найприємніший спосіб спалити зайві калорії — це сміх. Веселитися, дуріти, дивитися комедії і робити милі дурниці корисно! Посміявшись від душі 20 хвилин, ви спалите близько 50 калорій.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ