Чому варто додати у свій раціон гливи

Гливи позитивно впливають на здоров’я людей.

Простий, доступний у магазинах продукт — гливи — мають солідний набір оздоровчих властивостей: вони підтримують імунітет, сприяють зниженню високих рівнів холестерину і цукру, захищають організм від розвитку деяких видів раку.

Знижують рівень холестерину

Дослідження на тваринах і людях показали, що гливи природним чином знижують рівень холестерину. У випробуваннях з тваринами додавання цих грибів у раціон допомогло знизити вміст холестерину на 37 відсотків, тригліцеридів — на 45 відсотків. Їх вживання пацієнтами, які страждали на ожиріння і діабет, також забезпечило значне зниження рівня холестерину, поліпшило функціонування серця.

Зміцнюють імунітет

Важлива причина того, чому гливи потрібно їсти в епідеміологічно несприятливий період: вони містять один з головних мінералів, що підтримують гарний стан імунної системи, — селен. Його отримання допомагає захистити клітини організму від пошкоджень, що призводять до запалення і хронічних захворювань. Дослідження 2017 року встановило, що склад грибів містить сполуки, які діють як імуномодулятори, що підсилюють опірність організму патогенам, інфекціям.

Покращують роботу мозку

Простий продукт багатий на ніацин (вітамін B3), важливу поживну речовину, що знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і вікового зниження когнітивних функцій.

Попереджають розвиток запалення

Запалення — це нормальна імунна відповідь організму, яка захищає його від інфекцій і хвороб. З іншого боку, хронічне запалення підвищує ризик виникнення серцевих захворювань, діабету, раку. Дивовижною властивістю скромних, непоказних на вигляд глив є їх потужний протизапальний потенціал, завдяки якому вони вважаються одними з кращих продуктів, що захищають від раку. Згідно з даними, опублікованими International Journal of Oncology, даний вид грибів здатний пригнічувати ріст клітин раку молочної залози і товстої кишки. Інше дослідження 2011 року показало, що їх екстракт має терапевтичну дію проти колоректальних пухлин і лейкозних клітин.

Знижують рівень цукру у крові

Ще одна причина їсти гливи: вони скорочують ризик розвитку гіперглікемії і цукрового діабету. Рослинний продукт багатий на бета-глюкани, різновид водорозчинних харчових волокон, які можуть допомогти нормалізувати рівень глюкози у крові.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ