Проти деменції і раку: 3 поради, які допоможуть запобігти дефіциту вітаміну D

Усім потрібен вітамін D – для міцних кісток, здорової імунної системи і статевих гормонів. Дефіцит пов’язаний з численними захворюваннями, включаючи деменцію і рак. Запаси вітаміну D дуже легко поповнити навіть в темну пору року.

У той час як ми повинні приймати з їжею інші вітаміни, такі як вітаміни B, C і E, організм може виробляти вітамін D самостійно. Для цього йому необхідно УФ-В випромінювання.

Таким чином ми покриваємо від 80 до 90 відсотків потреби у вітаміні D. Це 20 мікрограмів на день. Організм зберігає надлишок вітаміну D в запасах, які розташовані в печінці і жировій тканині. Зазвичай він може звернутися до цих запасів в період низької освітленості.

Існує три поради, щоб ваша пам’ять не спорожніла:

  • Щодня виходьте на півгодини на вулицю, щоб денне світло потрапляло на ваше обличчя і руки. УФ-випромінювання є важливим, навіть коли небо захмарене.
  • Щоб отримати більш високе УФ-випромінювання, вирушайте в похід або катайтеся на лижах.
  • Їжте яйця, жирну рибу і гриби, щоб покрити решту 10-20 відсотків ваших потреб у вітаміні D.

Той, хто не впевнений, чи є у нього дефіцит вітаміну D, може виміряти його рівень в крові здавши відповідний аналіз. Якщо пацієнту не вистачає цього вітаміну, лікарі рекомендують вживати додатково добавки вітаміну D, зазвичай від 1000 до 2000 одиниць (скорочено МО) в день.





ІНШІ НОВИНИ