Зміцнюємо імунітет восени: 5 перевірених способів

Осінь – час збирати урожай, зміцнювати здоров’я доступними способами. Розглянемо, якими саме методами в домашніх умовах може скористатися будь-який з вас.

Більше овочів і фруктів

Їжа є джерелом важливих поживних речовин для організму і імунітету. У складі споживаних продуктів повинні бути компоненти, здатні позбавити від недуг, поліпшити емоційний стан і додати сил. Найкраще цим запитам відповідають фрукти і овочі, так як вони багаті вітамінами, що сприяє зміцненню імунітету восени, поліпшенню самопочуття. Ефективністю володіють поліфеноли, зокрема, флавоноїди. Вони дозволяютьть запобігти появі різних хвороб, поліпшити роботу організму, так як мають протизапальну дію.

Більше спорту та рухів

Фізичні навантаження мають позитивний вплив на імунну систему. Завдяки спорту можна отримати гарну фігуру, а також знизити ризик розвитку різних захворювань, включаючи рак товстої кишки, молочної залози, матки. Фізична активність позитивно позначається на гормональному фоні, а також на психічному стані.

Більше сну і відпочинку

Повноцінний якісний сон позитивно впливає на самопочуття і настрій. Від нестачі сну людина стає млявою, втомленою, дратівливою, у неї знижується імунітет. Відсутність або величезна кількість годин для сну також негативно впливають: збільшується ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету і ожиріння. Потрібно спати від 6 до 9 годин на добу, щоб зміцнити імунітет.

Менше стресу

Сучасні люди нерідко стикаються зі стресом: робота, особисте життя, прискорений темп життя… Але якщо поодинокі випадки стресу – цілком нормально, то хронічні епізоди приведуть до погіршення самопочуття. Постійні стреси – занепад сил, настрою, імунітету.

Більше води

Зневоднення погіршує стан, самопочуття. Пити воду необхідно, так як рідина є важливим компонентом в раціоні людини. Без неї не можливо зміцнити імунітет. А восени це вкрай потрібно.





ІНШІ НОВИНИ