Продукти, які не варто їсти при головному болю

За словами іспанських дієтологів, якщо ви страждаєте частими головними болями, вам протипоказані деякі продукти. До них, наприклад, відносяться цитрусові, на яких у багатьох алергія.

Взагалі, з продуктами, що підсилюють вироблення гістаміну, потрібно бути особливо обережними. Це полуниця, цитрусові, шоколад, кава, помідори, банани, арахіс, риба.

Також краще відмовитися від блакитних сирів і напоїв, що містять кофеїн. Три або більше порції кави в день можуть викликати напад у пацієнтів, які страждають на мігрень, однак і повна відмова від кофеїну може викликати такий біль.

Багато алергену міститься в авокадо, хоча він і багатий корисними для серця жирними кислотами, а також в червоному вині, від якого краще повністю відмовитися, якщо після нього починає боліти голова.

Крім того, при такій проблемі зі здоров’ям краще не їсти всі види ковбас (за винятком, хіба що, домашнього приготування) і м’ясних продуктів глибокої переробки.

Тим, хто страждає головним болем корисно вживати їжу кожні три години, щоб не допускати стрибків цукру в крові.

Кожна людина хоча б раз в житті відчувала дискомфорт, що виникає в зв’язку з головним болем. Його джерелами можуть бути метеозалежність, збій режиму сну, стресовий стан, тривале перебування в спекотному середовищі, переохолодження, надмірні фізичні навантаження і так далі.





ІНШІ НОВИНИ