Шість типів продуктів, які потрібно прибрати з раціону, щоб схуднути

Ожиріння набуває характеру епідемії в усьому світі. За словами дієтолога Олексія Ковалькова, причиною утворення зайвої ваги є гормональний дисбаланс.

Як правило, це пов’язано з інсуліном. Експерт розповів про шість видів продуктів, які потрібно виключити з раціону, щоб заблокувати вироблення цього гормону і скинути вагу.

Мова йде про цукор, біле борошно, білий рис, картоплю, свіжі соки і навіть мед. Ковальков зазначає: якщо прибрати ці продукти і збільшити фізичну активність, вага неминуче почне знижуватися. Можна навіть просто багато ходити, якщо ви не любите спортзал. Тобто це навіть не дієта, а збалансоване харчування.

Будь-яка порція солодкого провокує викид інсуліну, після чого настає фаза гіперглікемії, і ви знову хочете їсти, причому хочеться чогось солодкого і жирного.

Гіперглікемія, тобто підвищений вміст цукру в крові, виникає, коли рівень цукру в крові перевищує допустимі значення.

Ще один момент – після вживання жирного і солодкого, наприклад, тістечка, виробляються ендорфіни, і людина відчуває себе щасливою. Ковальков нагадує, що потрібно знайти собі інше джерело радості, інакше ви не зможете вирватися із замкнутого кола.





ІНШІ НОВИНИ