Вчені запропонували простий спосіб збільшити тривалість життя

Швидка ходьба є простим способом збільшити тривалість життя, констатують вчені.

Наукові фахівці стверджують, що швидка ходьба може істотно вплинути на тривалість людського життя.

«Ви можете продовжити своє життя на роки без необхідності інвестувати в високотехнологічне обладнання або займатися високоінтенсивними вправами», – підкреслюють вони перевагу даного методу досягти довголіття.

Посилаючись на дослідження, опубліковане в Mayo Clinic Proceedings, видання Express повідомляє: вчені продовжують отримувати докази того, що проста фізична діяльність може продовжувати людське життя. Дослідники спостерігали за звичками і смертністю майже 475 000 чоловік, більшості з яких було за 50 років на момент початку дослідження. Вони виявили, що люди, які ходять швидше, живуть довше людей з повільною ходою.

«Швидка хода визначалася як ходьба зі швидкістю не менше трьох миль в годину або 100 кроків за хвилину. Учасники, які мали звичку ходити швидко, демонстрували більш тривалу тривалість життя навіть при високій вазі, дана закономірність зберігалася в діапазоні індексу маси тіла (ІМТ) від 20 до 40 , – повідомляється про результати дослідження.

За словами провідного автора проекту, доктора Франческо Заккарді, даний результат показує, що фізична функція є більш сильним фактором довголіття, ніж індекс маси тіла, а також те, що люди з повнотою, але гарною фізичною підготовкою, мають всі шанси прожити довше.

Вчений запропонував порівняти різницю між ходьбою різних темпів.

«У жінок, які ходять швидше, тривалість життя становить близько 87 років у порівнянні з 72 роками у жінок, які ходять повільно. Чоловіки зі швидкою ходою мали тривалість життя близько 86 років у порівнянні з 65 роками у тих, хто звик рухатися повільно», – зазначив експерт.

Доктор Заккарді підкреслив, що повсякденна фізична активність є простим способом уникнути появи асоційованих з ожирінням захворювань і станів, що укорочують життя, – діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця, деяких видів раку, інсульту. Також вчений порадив уникати споживання продуктів та напоїв з високим вмістом насиченого жиру, цукру і солі.





ІНШІ НОВИНИ