Вчені попередили про небезпеку макаронів і хліба для мозку

Вчені з Великобританії за підсумками проведеного дослідження дійшли висновку, що зловживання хлібом і макаронами загрожує неприємними наслідками для мозку. Виявилося, всьому виною міститься в цих продуктах глютен.

У деяких на тлі частого включення в раціон макаронів і хліба розвивається глютенова атаксія, що обумовлено реакцією імунної системи. Дослідники вказують, що стан може проявлятися запамороченням, також людина відчуває себе дещо незграбною.

Глютен можна знайти в безлічі продуктів, включаючи пиво і пластівці. При більш гострому впливі на організм проявляються симптоми, близькі до інсульту. Зокрема, мають місце труднощі при ходьбі, труднощі з розмовною мовою, можливий параліч. Глютенова атаксія потребує ґрунтовного лікування, інакше існує ризик незворотних наслідків для мозку.

Складність вчені бачать в тому, що багато людей просто залишають проблему з непереносимістю глютену без належної уваги, а до лікарів звертаються в останній момент, коли організму вже завдано значної шкоди. На ранніх етапах рішенням може стати коректно складена дієта.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ