Лікар назвала найбільш шкідливі для мозку продукти

До найбільш шкідливих для мозку продуктів лікар з США Ліза Москоні зарахувала джерела насичених жирів тваринного походження.

«З усіх органів мозок найлегше пошкодити неправильним харчуванням», – розповіла журналістам доцент кафедри неврології та радіології Корнельського університету Ліза Москоні.

За словами лікаря, продукти, що відрізняються високими дозуванням насиченого тваринного жиру, сприяють розвитку негативних судинних процесів – росту холестеринових відкладень, втрати еластичності. Це, в свою чергу, провокує проблеми з кровообігом мозку і порушення когнітивних властивостей.

Найбільш показовими симптомами того, що мозок людини страждає від зловживання шкідливими продуктами, є:

«Млявість, затуманення мозку і сонливість», попередила Москоні.

Лікар наголосила, що споживання названих продуктів на регулярній основі може негативно вплинути на функціональні і структурні елементів мозку, посприяти його прискореному старінню і появі деменції.

Для профілактики мозкової дегенерації лікар порадила включати в раціон багаті антиоксидантами продукти. Оздоровчим ефектом відносно центральної нервової системи володіють вітаміни С і Е, бета-каротин, жирні кислоти омега-3, а також комплекс вітамінів В, якому притаманні протизапальні властивості.





ІНШІ НОВИНИ