Сім продуктів для поліпшення травлення і здоров’я кишечника

Сім продуктів для поліпшення травлення і здоров'я кишечника

Вживаючи ці продукти, можна домогтися поліпшення травлення і здоров’я кишечника, що дозволяє уникнути виникнення запорів, печії, метеоризму, кишкових інфекцій, поганого імунітету, тривоги і депресії.

Фахівці нагадують, що стан кишечника фундаментально пов’язаний з іншими важливими аспектами здоров’я організму: погане травлення і незбалансований кишковий мікробіом можуть посприяти появі багатьох порушень. Але, вживаючи більше певних продуктів в рамках свого звичайного раціону, можна уникнути цих проблем, поліпшити своє травлення, оздоровити кишечник.

Експерти порталу Food News назвали кращі продукти для поліпшення функціонування травного тракту.

Свіжі фрукти. Багаті нерозчинною клітковиною, яку організм не перетравлює. Така клітковина створює об’єм в стільці, завдяки чому він краще видаляється кишечником, – тому регулярне вживання фруктів може позбавити від запору.

Імбир. Його активні сполуки можуть збільшувати травні ферменти, що сприяє більш плавному травленню.

Рослинні олії. Оливкова, кокосова та мигдальна олія є відмінними джерелами ненасичених жирів, які допомагають організму краще засвоювати вітаміни. Також вони ефективно працюють в парі з клітковиною, регулюючи дефекацію.

Цілісне зерно. Будучи практично необробленим, воно містить два найважливіших компоненти будь-якого зерна: висівки і зародки. Вони забезпечують нас клітковиною, вітамінами і мінералами, що підтримують травлення.

Ферментовані продукти. Вони наповнені живими мікроорганізмами – пробіотиками. Вживання в їжу таких продуктів сприяє поліпшенню стану мікрофлори кишечника, оскільки завдяки йому розмножуються корисні бактерії і ферменти. У кишечнику пробіотики допомагають розщеплювати їжу, пригнічують запалення, підтримують регулярність стільця.

Листові зелені овочі. Шпинат, капуста калі, салати є хорошими джерелами клітковини і інших поживних речовин, які допомагають поліпшити здоров’я кишечника і травлення – фолієвої кислоти, калію, вітамінів C і K. Крім того, листова зелень містить сульфохіновозу, що є їжею для бактерій кишечника, які захищають його від шкідливих мікроорганізмів.

Овочі зі шкіркою. Вони також містять багато клітковини, що сприяє поліпшенню очисної функції кишечника.





ІНШІ НОВИНИ