Медики назвали властиві діабету ознаки високого рівня цукру в крові

Називаючи ознаки високого рівня цукру в крові, властиві діабету 2 типу, медики виділили поліурію, полідипсію, втому і інші сигнали тіла.

Фахівці попереджають: чим довше рівень цукру в крові залишається високим, тим вищий ризик небезпечних ускладнень, включаючи гангрену. Тому важливо знати ознаки цього порушення і діагностувати його своєчасно.

Медики з NHS, британської служби охорони здоров’я, назвали ознаки високого рівня цукру в крові, властиві діабету 2 типу. Їх пояснення опублікувало видання Express.

Поліурія. За словами експертів, надлишок глюкози в крові може виражатися підвищеною потребою в сечовипусканні.

«Ви відвідуєте туалет частіше, ніж зазвичай, особливо вночі – це поліурія. Її викликають спроби організму позбутися від надлишків глюкози через сечу», – розповіли в NHS про один із симптомів.

Медики помітили, що люди можуть не усвідомлювати, що їх походи в туалет почастішали, якщо зміна відбувається поступово.

Інші симптоми. Фахівці назвали наступні: почуття сильної спраги, надзвичайна втома, втрата м’язової маси і схуднення, повільне загоєння ушкоджень шкіри.

Полідипсія (невгамовна жага). Властивою діабету ознакою високого рівня цукру в крові, за словами медиків, є таке відчуття спраги, при якому незалежно від кількості випитої рідини в роті все одно виникає відчуття пересихання, яке посилює потребу у воді.

Втома. Захворювання здатне викликати сильну втому, оскільки через порушення в клітинах організму не засвоюється глюкоза, необхідна для отримання енергії.

Порізи. Накопичуючись в кровотоці, глюкоза перешкоджає загоєнню будь-яких невеликих порізів.

«Непомітний поріз на стопі може призвести до гангрени, якщо у вас є проблеми з високим рівнем цукру в крові і діабет», – застерегли в NHS.

Втрата ваги. Якщо вона відбувається без видимих причин, варто насторожитися.

Молочниця. Грибкова інфекція характеризується білими сирнистими виділеннями зі статевих органів. Може розвиватися у жінок і чоловіків, їй властиві дискомфортні, хворобливі відчуття.

Проблеми з зором. При розвитку діабету 2 типу через постійно високий рівень цукру в крові може виникати ефект помутніння зору.

При появі перелічених ознак слід обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, підкреслили експерти.





ІНШІ НОВИНИ