Лікарі пояснили, про що може свідчити набряк щиколоток

Лікарі з Великобританії закликали звертатися до терапевтів при появі набряку щиколоток, оскільки він може бути симптомом ряду внутрішніх патологій, включаючи підвищений артеріальний тиск, порушення в роботі судин, серця.

Співробітники організації Blood Pressure UK (Великобританія) розповіли в публікації видання Express про внутрішні патології організму, пов’язані з проявом такого симптому, як набряклі щиколотки. За їх словами, набряк цієї частини тіла може свідчити про розвиток захворювань серцево-судинної системи.

«Якщо у вас опухлі щиколотки, це може вказувати на ризик не тільки високого кров’яного тиску, але й серцевої недостатності», – констатували експерти Blood Pressure UK.

Вони пояснили, що ослаблення серцевого м’яза і негативні зміни її функціонування знижують темпи циркуляції крові в організмі. Як наслідок, відбувається застій рідини в тканинах – перш за все, в нижніх кінцівках, приводячи до розвитку набряку щиколоток, ступень.

Також при появі цього симптому можна запідозрити інші патології.

«У ряді випадків набряк щиколоток може бути ознакою того, що печінка або нирки не функціонують належним чином», – попередили лікарі.





ІНШІ НОВИНИ