Дієтолог розповіла, як шоколад може нашкодити здоров’ю

За словами дієтолога Олени Соломатіної, занадто завзяті любителі шоколаду ризикують підірвати печінку, до того ж багато шоколадних виробів містять вкрай шкідливі для здоров’я трансжири.

Лікар розповіла, що регулярне споживання великої кількості шоколаду або його низькоякісних зразків може шкодити здоров’ю. Зокрема, організм здатний відреагувати на популярні ласощі алергічними симптомами. Дітям до семи років медик порадила не давати шоколад взагалі.

Також Соломатіна зазначила, що здоров’ю може шкодити надмірна пристрасть до цього продукту.

«Велика кількість шоколаду сильно навантажує печінку», – сказала дієтолог.

Іншою небезпекою є те, що багато видів шоколаду, що продається сьогодні в магазинах, містять замість натурального масла його замінники, включаючи трансжири. Споживання цих штучних аналогів жиру асоціюється з підвищенням рівня холестерину і розвитком небезпечних порушень в серцево-судинній системі.

«Шоколад з такими компонентами може стати причиною розвитку судинних захворювань, атеросклерозу, появи тромбів», – заявила дієтолог.

Соломатіна підкреслила, що за місяць людині, яка піклується про своє здоров’я, не слід з’їдати більше трьох-чотирьох плиток. При цьому потрібно віддавати перевагу продукту, який містить натуральні інгредієнти, а також більш насиченим какао, темним сортам шоколаду.





ІНШІ НОВИНИ