Лікар назвала два неспецифічних симптоми інфаркту

Інфаркт може заявляти про себе не тільки болем у грудях, але й неспецифічними симптомами, які, наприклад, нагадують харчовий розлад.

Терапевт Алка Патель (Великобританія) розповіла, що серцевий напад розвивається, коли кровотік, що йде до серця, несподівано виявляється заблокованим. За словами лікаря, неспецифічним симптомом інфаркту міокарда можуть бути шлункові порушення – наприклад, у вигляді незрозумілої блювоти, частої нудоти.

«Симптоми серцевого нападу можуть проявлятися у вигляді сигналів, що розсилаються по всьому тілу, включаючи шлунок. Нудота – одна з його нетипових ознак», – наводяться слова терапевта виданню Express.

Експерт підкреслює, що область живота є тією ділянкою тіла, на стан якої потрібно обов’язково звертати увагу, якщо у потерпілої людини підозрюється серцевий напад. Незрозуміла нудота, блювання можуть бути наслідком дії на нервові тканини молочної кислоти, яка виробляється, коли серце уражається процесом інфаркту. Брак кисню сприяє загибелі клітин серцевого м’яза, що, в свою чергу, запускає каскад фізичних симптомів, включаючи неспецифічні.

Крім незрозумілої блювоти, постійної нудоти (особливо під час навантажень), на серцевий напад може вказувати іншій симптом – спітнілі долоні, додатково повідомила медик з Великобританії.





ІНШІ НОВИНИ