Медики назвали чотири незвичайні ознаки серцевого нападу

Ознаки, якими проявляється серцевий напад, можуть здатися незвичайними, якщо думати, що інфаркт – це, перш за все біль в серці.

Виникнення сильного болю в грудях дійсно є ознакою серйозного порушення, при якому потрібна медична допомога. Однак серцевий напад може проявлятися станами, що не здаються небезпечними, або не асоціюються з небезпечним ураженням серцевого м’яза, – про це розповіли медики з NHS, Національної служби охорони здоров’я Великобританії. Їх пояснення і рекомендації опублікувало видання Express.

Стан, що нагадує печію. Однією з незвичайних озна інфаркту, які назвали фахівці, є дискомфортне відчуття в центральній частині корпусу тіла, яке можна прийняти за печію. Його особливість: відчуття то зникає, то знову нагадує про себе.

Незвичайна втома і задишка. За словами медиків, якщо звичайний підйом по сходах викликає у людини задишку, це може бути ознакою того, що серце не справляється з функцією перекачування крові по тілу.

«Задишка є частим симптомом так званих« тихих »серцевих нападів, здатних залишатися невпізнаними, недіагностірованими та не отримують лікарського лікування. Вона може виникати як разом з дискомфортом у грудях, так і без нього. Людина, що намагається віддихатися, також може відчувати запаморочення», – розповіли фахівці.

Що стосується втоми, через проблеми з серцем воно також може приймати незвичайну форму. У цьому випадку людина відчуває занепад сил при виконанні дій, які спочатку давалися їй без проблем, – наприклад, при застиланні ліжка.

Погане самопочуття. За словами представників NHS, симптомом серцевого нападу можуть бути стани, що нагадують грип або стрес.

«При інфаркті ви можете прокинутися в холодному поту», – повідомили експерти.

Хвилювання. Медики радять не залишати без уваги непереборне відчуття тривоги і паніки, що виникає у людини. Такий стан не обов’язково вказує на інфаркт – він може бути наслідком затяжного стресу, вегетосудинних порушень. Але, якщо ця незвичайна тривожність наздоганяє потерпілого після якоїсь фізичної активності, можна з великою ймовірністю припустити, що постраждало серце.

Фахівці нагадали, що основною причиною серцевих нападів є ішемічна хвороба серця, при якій кровоносні судини, що забезпечують м’язи кров’ю, забиваються холестерином. При появі названих вище ознак вони рекомендують якомога швидше звертатися до лікарів.





ІНШІ НОВИНИ