Вчені розповіли, скільки насправді фруктів і овочів потрібно вживати щодня

Фахівці з США вивчили кілька десятків досліджень, проведених в різних країнах і на різних континентах, за допомогою чого змогли розробити рекомендації щодо здорового харчування. Всі ці дослідження торкнулися більше 100000 чоловік, що проживають в різних куточках світу.

Виявилося, що регулярне вживання овочів і фруктів дійсно позитивно позначається на самопочутті. Дослідники вивели формулу п’ять в день, згідно з якою щодня потрібно з’їдати три порції овочів і дві порції фруктів. Якщо збільшити цю норму, додаткової користі здоров’ю не буде, а от якщо її знизити, ризик передчасної смерті зросте.

«Ця комбінація, ймовірно, дає найбільшу користь з точки зору профілактики серйозних хронічних захворювань і, водночас, є досяжною для населення», – підкреслили американські фахівці.

Також вони вказали на те, що їх нова рекомендація практично повністю збігається з тими порадами, які дають фахівці Американської кардіологічної асоціації. Дійсно, оптимальне щоденне вживання овочів і фруктів захищає від розвитку захворювань серця і судин, від ожиріння та інших хвороб.





ІНШІ НОВИНИ