Медики назвали п’ять незвичайних причин набору зайвої ваги

Нерідко при правильному харчуванні і заняттях спортом людина починає набирати зайві кілограми. Медики назвали 5 небанальних причин, через які з’являється зайва вага. В першу чергу, вони відзначили, що причиною появи зайвих кілограмів часто стають хронічні стреси.

В такому стані людина скаржиться на безсоння, підвищену тягу до солодких страв, почуття тривоги. При таких симптомах потрібно обов’язково показатися лікарю. Нерідко причиною зайвої ваги може стати і самотність. Більше того, лікарі відзначили, що через самотність зайву вагу набирають не тільки дорослі люди, а й діти. Третьою причиною, яка впливає на появу надлишкової маси тіла, може стати почуття страху. «Прихований страх перед навколишнім світом змушує вас вибудовувати своєрідний бар’єр. Неусвідомлене бажання захистити себе від зовнішнього світу, який здається вам небезпечним і жорстоким», – пояснюють лікарі.

Ще одним фактором, що впливає на збільшення у вазі, може стати перфекціонізм. Багатьом людям здається, що вони недостатньо досконалі навіть в тому випадку, якщо вже позбулися надмірної маси тіла. Через це часто відбуваються зриви в харчовій поведінці. Навіть невелика невдача в процесі схуднення може стати причиною рекордного набору ваги. Медики порадили радіти кожному скинутому кілограму і не поспішати показувати результати.





ІНШІ НОВИНИ