Онкологи назвали симптоми раку, які на перший погляд не здаються чимось серйозним

Симптоми раку часто проявляються м’яко і не здаються чимось серйозним, – про такі ознаки розповіли німецькі онкологи. Рекомендації фахівців опублікувало видання Focus.

За словами медиків, рак легенів може проявлятися кашлем, який зазвичай пов’язують із застудними явищами.

«У більшості випадків кашель не означає рак, але постійний кашель необхідно досліджувати», – зауважила Тереза ​​Бартоломью, фахівець Центру профілактики раку.

Печія також може не здаватися чимось серйозним, однак якщо вона виникає все частіше, слід звернутися до лікаря – таким симптомом може проявлятися рак горла, гортані.

Крім того, не варто ігнорувати свербіж в області родимки, оскільки невуси здатні перероджуватися в ракове захворювання шкіри – злоякісну меланому. Іншим можливим симптомом злоякісного процесу в організмі є збільшення лімфатичних вузлів. Експерти попереджають, що постійно збільшені безболісні лімфовузли можуть вказувати на рак лімфатичних вузлів, особливо, якщо ця припухлість не проходить довгий час.

Інша ознака, яка повинна насторожувати, – це поява в стільці слідів крові. У більшості випадків її виділення обумовлене доброякісними причинами (наприклад, гемороєм), але точну причину може назвати тільки лікар після певного обстеження.





ІНШІ НОВИНИ