Біль у спині може бути знаком дефіциту одного з найважливіших вітамінів

Згідно з дослідженням, біль в спині може бути пов’язаний з низьким рівнем вкрай важливого для підтримки здоров’я вітаміну D.

Великі обсерваційні дослідження виявили зв’язок між дефіцитом і хронічним болем у попереку, про це інформує відомий медичний портал Healthline.

«Дефіцит вітаміну D може сприяти деформації кісток і появи болю в них. Високому ризику цих станів піддаються люди, які рідко бувають на вулиці», – попереджають наукові експерти.

Одне з досліджень, на яке посилається Healthline, вивчало зв’язок між рівнем вітаміну D в організмі і болем в спині, використовуючи дані понад 9 000 жінок похилого віку. Його автори прийшли до висновку, що дефіцит важливого вітаміну може сприяти виникненню сильного болю в спині, а також:

«Люди з недостатньою кількістю вітаміну D майже в два рази частіше відчувають біль в кістках ніг, ребер або суглобів у порівнянні з людьми, що мають його нормальну концентрацію в крові».

Чому виникає дефіцит цієї речовини? Вчені відзначають, що деякі люди не отримують для цього достатньої кількості сонячного світла, під дією якого наш організм синтезує вітамін D. Це може відбуватися, якщо вони не виходять на вуличні прогулянки і змушені з якихось причин проводити багато часу в приміщенні.

Людям, організм яких може відчувати його дефіцит, рекомендується щодня приймати 10 мікрограмів вітаміну D у вигляді добавок. Зловживати їх прийомом небезпечно – це може викликати накопичення занадто великої кількості кальцію в організмі (гіперкальціємію), що шкодить ниркам і серцю.





ІНШІ НОВИНИ