Британські експерти не радять швидко скидати зайву вагу

Національна служба охорони здоров’я Великобританії визначила ліміт, згідно з яким можна за тиждень без шкоди для здоров’я скинути 0,5-1 кілограм. Щоб домогтися таких результатів, фахівці радять знизити калорійність раціону і збільшити показники фізичної активності.

Якщо мова йде про різке зниження ваги, існує велика ймовірність, що в перспективі вага повернеться досить швидко. Різке схуднення не є стійким і може призвести до виникнення серйозних проблем зі здоров’ям. Також є теорія, що спроби скинути вагу краще робити до 60 років. “Важливо підійти до літнього віку з нормальним шлунком, в іншому випадку, організм вимагатиме більше їжі, ніж потрібно”, – говорить лікар-геронтолог Юрій Конєв.

При цьому, згідно з дослідженням Бостонського університету, ожиріння впливає на ризик передчасної смерті. Виявилося, зайва вага, що переслідувала людину протягом 24 років, однозначно скорочувала тривалість життя. При нормальній вазі ризик передчасної смерті був знижений. За словами вчених, необхідно боротися з ожирінням з дитинства.

Якщо у людини ніяк не виходить схуднути, ймовірно, є проблеми з головним мозком. Як було встановлено, загибель особливої групи нейронів, що відповідають за відчуття насичення, може призводити до переїдання, зводячи всі спроби схуднути нанівець.





ІНШІ НОВИНИ