Комаровський назвав шість ознак того, що ваш організм зневоднений

Зневодненням називають стан організму, при якому вміст в ньому рідини опускається нижче норми. Втрата двадцяти відсотків води може закінчитися болісною смертю, однак втрата всього одного відсотка вже призводить до розладу.

Класичні симптоми зневоднення включають: сильну спрагу, низьку кількість сечі, її темно-жовтий колір, перевтому, слабкість. При важкій формі зневоднення настає затьмарення свідомості, спостерігається слабкий пульс, зниження тиску, ціаноз.

За словами лікаря-педіатра і телеведучого Євгена Комаровського, можна виділити шість ознак зневоднення. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Лікар також пише про спрагу, рідкісне сечовипускання, яскравий колір сечі. Він додав до ознак сухість шкіри і слизових, низький ефект від жарознижуючих і плач без сліз. Особливу небезпеку становить зневоднення у дітей і літніх людей.

Раніше лікарі назвали сім звичок, які вбивають нейрони мозку. Серед них виділили стрес, споживання цукру, відсутність стимуляції, куріння, брак сну і зневоднення.

Пити краще всього воду кімнатної температури, фільтровану. Чай, кава і інші подібні напої не заповнюють втрату рідини, так, як потрібно організму, а, навпаки, можуть зневоднювати або приводити до набряків.





ІНШІ НОВИНИ