Вчені в черговий раз довели, що червоне м’ясо небезпечне для здоров’я

Обсерваційне дослідження за участю майже 20 000 чоловік показало, що більше споживання червоного і обробленого м’яса пов’язане з погіршенням функції серця.

«Попередні дослідження показали зв’язок між надмірним споживанням червоного м’яса і підвищеним ризиком серцевих нападів або смерті від серцевих захворювань», – заявила автор дослідження доктор Захра Раїса-Естабраг з Лондонського університету королеви Марії.

Дослідники вивчили зв’язок самооцінки споживання червоного і переробленого м’яса з анатомією і функцією серця. Були проаналізовані три типи серцевих вимірювань. Аналіз був скоректований з урахуванням інших факторів, які можуть впливати на серцево-судинне здоров’я.

Дослідники виявили, що більше споживання червоного і обробленого м’яса було пов’язано з гіршими візуальними показниками здоров’я серця по всіх вивчених показниках. Зокрема, у людей, які споживають більше м’яса, шлуночки були меншими, була присутня серцева недостатність, а артерії були жорсткішими. Все це маркери погіршення стану серцево-судинної системи.





ІНШІ НОВИНИ