Лікарі назвали найменш відомі симптоми підвищеного тиску

Симптоми підвищеного артеріального тиску часто залишаються непоміченими, попереджають лікарі.

Гіпертонія, яка характеризується підвищеним тиском, є потенційно смертоносним захворюванням, що підвищує ризик серцевих нападів та інсультів. Але люди з гіпертонією можуть жити роками, навіть не підозрюючи, що вона у них є. Таку легковажність фахівці вважають дуже небезпечною.

Медики констатують, що часто проблема підвищеного тиску буває пов’язана з сімейною схильністю до гіпертонії, тривалим впливом стресу, вживанням алкоголю і іншими хворими особливостями способу життя (наприклад, малорухомістю).

«Якщо у вас підвищується артеріальний тиск, ви можете помітити чотири ключові ознаки», – цитує Express Health фахівців Техаського інституту серця.

Деякі пацієнти з гіпертонією починають відчувати брак повітря в грудях, задуху. Відчуття дискомфорту, що виникає, може поширюватися на інші частини тіла, включаючи голову, що сприяє появі головного болю.

Ще один симптом – незвичайне запаморочення, яке почалося і не проходить.
Також відчувається мозковий туман, помутніння свідомості.

У свою чергу, Національна служба охорони здоров’я (NHS) виділяє найменш відомі симптоми високого кров’яного тиску, радячи «якомога швидше відвідати терапевта», якщо спостерігається будь-який з наступних станів:

  • Затуманення або двоїння в очах.
  • Регулярні кровотечі з носа.
  • Плутане дихання.

За словами експертів, ці ознаки (особливо, якщо вони супроводжуються головним болем) можуть вказувати на тиск вище 140/90.

Також фахівці служби нагадують, що підвищений тиск здатен пошкоджувати дрібні кровоносні судини в нирках, що провокує погіршення їх роботи і викликає ряд симптомів:

  • втома,
  • набрякання щиколоток, ступень або рук,
  • прискорене сечовипускання в нічний час,
  • свербіж.

Появу таких змін потрібно обов’язково обговорити з лікарем. Досить часто тільки обстеження у фахівця дозволяє виявити наявну проблему і визначити ступінь шкоди, завданої організму.





ІНШІ НОВИНИ