Експерти назвали продукти харчування, які можуть провокувати інсульт та тромбоз

Систематичне вживання деяких популярних продуктів харчування може провокувати розвиток серйозних недуг. У ряді випадків потенційно небезпечні продукти можуть стати причиною тромбозу або інсульту.

На першому місці в списку популярних і небезпечних для здоров’я продуктів харчування знаходиться червоне м’ясо. Його, як показали численні дослідження, проведені зарубіжними фахівцями, не слід вживати частіше, ніж два рази на тиждень. Краще – ще рідше. Слід пам’ятати, що людському організму достатньо ста п’ятдесяти грамів червоного м’яса, спожитих за один раз.

Якщо вживати червоне м’ясо у великих обсягах, то можуть виникати різні порушення метаболізму, які призводять, зокрема, до утворення атеросклеротичних бляшок. Останні можуть ставати факторами розвитку хвороб серцево-судинної системи, здатних викликати інфаркти та інсульти.

Серед продуктів, які можуть викликати тромбоз, можна виділити яйця і сир. Медики кажуть, що не варто захоплюватися ними занадто сильно, так як тромбоз може бути смертельно небезпечною проблемою. Експерти рекомендують додавати в свій раціон продукти, що допомагають організму позбавлятися від так званого “поганого” холестерину. Це горіхи, морепродукти, лляна олія, часник, а також цілий ряд інших корисних продуктів.





ІНШІ НОВИНИ