Рак кишечника: лікар назвала 4 симптоми, коли потрібно звернутися до лікаря

Доктор Мелісса Конрад Стоплер виділила основні симптоми раку кишечника, коли пухлина росте і збільшується в розмірах. Одну з найбільш «типових» ознак можна помітити в унітазі.

Доктор Стоплер попередила, що «вузькі або тонкі як олівець» фекалії можуть бути попереджуючою ознакою раку.

Також корисно звернути увагу на колір фекалій, так як він може бути дуже показовим. Наприклад, яскраво-червоний або дуже темний стілець може бути ознакою внутрішньої кровотечі – можливого індикатора раку кишечника.

Доктор Стоплер вказала не лише на форму і колір, але й на те, наскільки регулярно ви відвідуєте туалет.

«Стала зміна звичок кишечника», до якої можуть входити напади діареї та запору, може бути викликана раковою пухлиною. Це може супроводжуватися або не супроводжуватися постійним болем або дискомфортом у животі, схожими на спазми або здуття живота.

Навіть після випорожнення кишечника людини з раком кишечника може здаватися, що кишечник спорожнений не повністю. Це може бути пов’язано з тим, що хворий починає відчувати саму пухлину.

Крім туалетних ознак раку кишечника, хвороба також може привести до незрозумілої втрати ваги, стомлюваності і почуття слабкості.

Якщо ви помітили у себе будь-які з перерахованих вище симптомів, доктор Стоплер наполегливо рекомендує повідомити про них свого лікаря.

Можливо, це не рак кишечника, оскільки ці симптоми також можуть вказувати на:

  • Виразковий коліт.
  • Синдром роздратованого кишечника.
  • Хвороба Крона.




ІНШІ НОВИНИ