Вчений: ризик інфаркту можуть знизити всього 3 чашки кави в день

Професор університету Земмельвейс в Угорщині Юдіт Симон стверджує, що всього 3 чашки міцної кави в день знижують ризик розвитку інфаркту на рекордні 21%. Симон підкреслив, що щоденне вживання цього напою також допомагає зменшити загрозу розвитку інших серцевих недуг.

Спеціаліст провів експеримент і також встановив, що у любителів кави на 17% рідше зустрічаються захворювання серцево-судинної системи. Для участі в експерименті були запрошені понад 450 тисяч осіб у віці молодше 56 років. Ні у кого з них медики не виявили серцево-судинних захворювань. Учасників розділили на три групи. Добровольці з першої групи не пили каву регулярно, добровольці у другій групі вживали більше 3 чашок напою в день, а учасники з третьої групи випивали від 1 до 3 чашок напою щодня.

Також Симон разом зі своїми колегами проаналізував медичні дані всіх добровольців за останні 15 років. При цьому в своєму дослідженні вчений робив похибки на найрізноманітніші характеристики, включаючи вік, вагу і стать учасників. У підсумку він прийшов до висновку, що вживання 3 чашок кави в день є нормою і допомагає захистити від багатьох хвороб.





ІНШІ НОВИНИ