Вчені довели – кава знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона

Дослідники провели масштабний аналіз взаємозв’язку захворювання нервової системи і вживання продуктів з кофеїном.

Вчені всього світу продовжують сперечатися про користь і шкоду вживання кави. Черговий прорив в цій області був зроблений дослідниками, які провели метааналіз даних багатьох інших спостережень, які зачіпають розвиток хвороби Паркінсона і вживання кави і продуктів, що містять кофеїн пацієнтами, що потрапили в зону дослідження.

“Серед здорових людей, які регулярно вживали кофеїн, ризик розвитку цього захворювання під час подальшої оцінки був значно нижчий”, – з’ясували вчені.

При цьому уточнюється, що опубліковані виданням Express висновки можна сприймати як призначення лікаря пити якомога більше кави людям поважного віку. В кожному окремому випадку, перш за все, слід проконсультуватися з фахівцями, які на основі аналізів дадуть свої рекомендації.





ІНШІ НОВИНИ