У Швеції відкрили музей огидної їжі

У шведському місті Мальме відкрився Disgusting Food Museum – “музей огидної їжі”, в якому виставлені “делікатеси” різних країн світу. Наприклад, смердючий тофу чи статевий член бика.

“Їжа – це набагато більше, ніж засіб існування. Цікаві продукти екзотичних культур завжди зачаровували нас. Незнайома нам їжа може здатися як смачною, так і дивною. У той час як культурні відмінності розділяють нас, їжа здатна зблизити людей, допомогти знайти спільну мову”, – йдеться в описі концепції музею на його сайті.

У музеї в якості експонатів представлені 80 найогидніших в світі продуктів. При цьому відвідувачам пропонується не лише оглянути їх та відчути запах – деякі експонати можна спробувати.

Засновник музею, доктор Семюел Вест, працює психологом вдень та куратором музею вночі. Його перший проект, Музей невдач став справжнім хітом.

На думку Веста, “гастрономічний обмін” – кращий спосіб перетворити чужинців на друзів. “Відраза – одна з шести основних людських емоцій. Хоча емоції універсальні, продукти, які ми знаходимо огидними, не завжди такими є. Те, що чудово для однієї людини, може бути огидним для іншого. Музей огидною їжі запрошує відвідувачів досліджувати світ продуктів харчування і кинути виклик уявленням про те, що є їстівним, а що ні “, – йдеться на сайті.

Серед експонатів є монгольська “кривава Мері” із томатним соком та овечим оком, “червивий сир” Casu marzu; натто – традиційна японська страва зі зброджених соєвих бобів; смердючий тофу – одна з форм ферментованого соєвого сиру; дуріан (смердючий фрукт); смажені морські свинки (страва з Перу).

Окрім того, представлені в’ялене м’ясо гренландскої акули; кумис (кисломолочний напій з кобилячого молока); смажені тарантули, бичачий пеніс, сюрстремінг – шведський консервований квашений атлантичний оселедець; салат з желатину і овочів (родом з США), солона лакриця, “мишаче вино” в якому “маринуються” утоплені мишенята та багато іншого.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ