Йогурти різних видів міцно увійшли в наш раціон і зайняли почесне місце на прилавках магазинів. До того ж сьогодні дану продукцію можна замовити в інтернеті з доставкою додому. Наприклад, це можна зробити за посиланням https://eda-region.com.ua/iogurty. Але, як то кажуть, не всі йогурти однаково корисні… Як же вибрати корисні і смачні, які не містять непотрібні добавки, і, крім того, прийнятні за ціною? Зробити це досить просто: потрібно уважніше вивчати етикетки продуктів, дати виробництва, і уникати акційних товарів.

Поради щодо вибору йогурту

  • Якщо ви хочете вибрати якісний кисломолочний продукт, особливо йогурт, то уважніше вивчайте упаковку, на ній має бути напис «У складі присутні живі бактерії» або «Містяться живі йогуртові культури». Зверніть увагу на термін придатності, він не повинен перевищувати трьох тижнів. «Живі» йогурти в супермаркетах завжди повинні знаходитися в холодильній вітрині.
  • Якщо ви вибираєте продукт з низьким вмістом жиру, то врахуйте, що в дієтичному продукті не повинні бути присутніми хімічні добавки. Ідеальним буде вважатися той йогурт, до складу якого входять молоко і спеціальні бактерії. Однак часто в інгредієнтах ми знаходимо казеїн, емульгатори і сироватку. Справа в тому, що вони значно знижують вартість продукту.
  • Якщо ваші переваги визначаються не тільки смаковими якостями, але й калорійністю, то слід звертати увагу на йогурти без цукру і інших фруктових добавок. Мед, кленовий або кукурудзяний сироп і фруктоза також можуть виступати в якості підсолоджувачів. Будьте уважні, мюслі, що містяться в продукті, теж можуть виявитися цукровими.
  • Калорійність продукту може варіюватися від 250 до 100 ккал на 100 г продукту, в залежності від того, з якого молока виготовлений йогурт: звичайного або ж знежиреного. На магазинних вітринах можна знайти і продукти, збагачені кальцієм або іншими мінеральними вітамінами. Ця інформація обов’язково повинна бути відображена на упаковці.
  • Йогурт може бути виготовлений з пастеризованого молока. Врахуйте, що живі бактерії знищуються, якщо продукт пастеризували вже після закваски. Шукайте на етикетці йогурту позначку про те, що була проведена теплова обробка після ферментації.
  • Вивчайте склади йогуртів, що містять фрукти. Потрібно уточнити, чи дійсно в складі натуральні фрукти або ж тільки смакові добавки та ароматизатори.
  • Звертайте увагу на зовнішній вигляд банки або пакета. Якщо пакет здувся або існують інші пошкодження упаковки, то від покупки краще відмовитися. Навіть якщо продукт був спочатку свіжим і якісним, він легко може зіпсуватися при транспортуванні і неправильному зберіганні.
  • Не купуйте товар під кінець терміну його придатності. Перевіряйте кожну упаковку і дату виготовлення, якщо вам потрібно придбати кілька йогуртів одночасно. Часто в магазинах на одній полиці можна знайти товари з різних партій і з відмінними датами виготовлення.
  • Особливо ретельно читайте склад, вивчайте упаковку і переглядайте дату у тих продуктів, які продаються по акції або мають занижену ціну. Справа в тому, що таким чином магазини часто позбавляються від продукції, у якій були порушені умови зберігання або ось-ось закінчиться термін придатності.