Структура Збройних сил зміниться без скорочення їх чисельності ─ міністр

Міністерство оборони не планує скорочувати чисельність Збройних сил України. У відомстві розробляють зміни у структурі армії, за якими в пріоритеті буде нарощування бойових частин.

Про це сказав міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Ми не плануємо скорочувати склад ЗСУ. Питання в тому, щоб ті ресурси, які в нас є, були направлені туди, куди нам потрібно. Насамперед, це на нарощування бойових частин. І це питання можна вирішувати тільки системно. Тому що буде конкретна стратегія, буде коректний план оборони, про який ми зараз говоримо», ─ сказав міністр.

За його словами, у плані оборони будуть вказівки, де, згідно з наявними загрозами, військових частин потрібно найбільше і якої чисельності. Відповідно, туди й будуть спрямовувати військовослужбовців.

Як зазначив Загороднюк, фактична чисельність ЗСУ ─ 250 тисяч осіб ─ менша від штатної.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України готує план розведення військ на лінії зіткнення на Донбасі, який враховуватиме «всі ризики».

Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних сил планують поділити повноваження, посади головнокомандувача Збройних сил і начальника Генштабу теж розділять.

Андрія Загороднюка Верховна Рада призначила на посаду міністра оборони України 29 серпня 2019 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ