Рада контролю НАБУ закликала Зеленського не вводити українців у оману щодо повноважень Бюро

Рада громадського контролю НАБУ закликала президента України Володимира Зеленського не поширювати інформацію щодо повноважень Бюро, яка не відповідає дійсності. Про це йдеться у заяві на сайті РГК НАБУ.

РГК звернулася до Зеленського після його заклику до громадян повідомляти до НАБУ про всі випадки корупції.

“Рада громадського контролю НАБУ наголошує: Національне антикорупційне бюро України не розслідує усі корупційні злочини. Детективи Бюро займаються кримінальними корупційними правопорушеннями, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці. Через хибну інформацію про повноваження Бюро, гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками щодо порушень, які не є підслідними органу”, – йдеться у заяві.

У РГК НАБУ попередили Зеленського, що він може дестабілізувати роботу Бюро подібними закликами.

“Такі дії очільника держави можуть призвести до дестабілізації роботи Бюро та викликати шквал негативу населення у зв’язку з тим, що більшість громадян не є спеціалістами у Кримінальному процесуальному кодексі України і цілком довіряють словам президента. А отже, громадяни вимагатимуть від органу розслідування справ, які йому не підслідні”, – пояснили в РГК НАБУ.

 

Джерело





ІНШІ НОВИНИ