Всі російські ув’язнені говорили, що заздрять Україні, – Карпюк про нову владу

Українські політв’язні та моряки повернулися додому в час президентства Володимира Зеленського. Вони наголошують, що в країні дуже багато змінилося, перш за все – люди.

Микола Карпюк у ексклюзивному інтерв’ю у відеоблозі “Хроніки неоголошеної війни
” на 24 каналі розповів, що українці стали вільними людьми вільної країни.

“Я був приємно вражений тим, що коли почалася виборча президентська кампанія, яка потім перейшла в парламентську, і коли до влади прийшла молодь, то у російський тюрмі всі ув’язнені мені говорили, що заздрять Україні”, – заявив звільнений політв’язень.

Мені говорили, що “у вас в Україні дійсно демократія, у вас відбуваються вибори, у вас є вибір. А в нас його немає”. Вони самі про себе говорять, що “вся Росія – це тюрма” або “вся Росія – це зона”,
– згадує Карпюк.

Він зазначив, що співробітники “ФСІНу” (федеральної служби виконування наказів) говорили, що “я ж, як і ти, сиджу у в’язниці, тільки я добровільно, на відміну від тебе”.

“Я після цих подій – коли побачив Росію зсередини, де звичайні офіцери мріють виїхати звідти – не бажаю Україні такої долі. Я у в’язниці молився, щоб Україна вистояла. Ми навіть в процесі теперішніх змін в українській владі крокуємо нога в нову з Європою. Я зрозумів, що ми пішли далеко вперед від Росії”, – підсумував Карпюк.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ