Опублікований рейтинг найкомфортніших міст України

Фокус представив щорічний «Рейтинг найкомфортніших міст України». У рейтингу брали участь столиця і обласні центри, за винятком окупованих Донецька, Луганська, а також Севастополя і столиці Автономної Республіки Крим – Сімферополя. Кожне з 22 міст могло максимально набрати 100 балів.

Найкомфортнішим містом виявився Київ. Столиця посіла останнє місце в рейтингу в сфері екології, проте отримала найвищий бал за рівнем середньої зарплати та інвестиційної привабливості. У підсумку загальний результат Києва склав 64,9 бала.

Також в ТОП-5 найкомфортніших міст увійшли Хмельницький (48,6), Львів (48,5), Полтава (46,4) і Вінниця (45,8). Останні місця в рейтингу зайняли Чернівці (40,2), Кропивницький (35,6) і Херсон (31,9).

В цьому році рейтинг складається з двох частин. Перша – об’єктивна оцінка комфортності українських міст по 17 параметрам, отриманим з відкритих даних. Друга – суб’єктивний опис переваг і недоліків міста його уродженцями. У деяких випадках об’єктивна і суб’єктивна оцінки відрізняються.

Найвищий бал присвоювався за кращий результат. Потім бали розподілялися пропорційно абсолютним значенням.

Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ